אתגר הנגשת חשמל ממקורות מתחדשים
לאור המגמה הצומחת בשימוש ברכב חשמלי

האתגר

מדינות רבות, לרבות ישראל, הכריזו על כוונתן לאסור מכירת כלי רכב מזהמים המונעים במנוע בעירה פנימית. יחד עם זאת ידוע כי רשת החשמל מוגבלת ביכולתה לספק את האנרגיה הנדרשת לתחבורה מבוססת חשמל. כדי לעמוד באתגר, נדרשת חשיבה חדשנית-יזמית, להתאמת תשתיות, עדכון רגולציה, בניית ממשקי משתמשים וחינוך שוק. אחד הכלים לפתרון בעיה מורכבת זו הוא מעבר למשק אנרגיה מבוזר, המעודד גיבוש קהילות אנרגיה, שאינן פולטות מזהמים, קרובות למקום הצריכה, ומעודד לכידות חברתית.

בהתאם ליעדי הפיתוח המקיים של האו"ם (SDGs) מס׳ 7 ו 11, העוסקים בהבטחת נגישות לאנרגיה מתחדשת בת-השגה, אמינה ומקיימת, משתתפי המעבדה יתבקשו לפתח פתרונות קהילתיים לשימוש באנרגיה מתחדשת.

המעבדה

מעבדת החדשנות הינה מסגרת ייחודית ויוקרתית שמטרתה פיתוח מיזמים פורצי דרך. המעבדה מעניקה למשתתפיה הכשרה בתחומי הרעיונאות, המידול והסטוריטלינג, ובמהלכה ייפגשו המשתתפים עם מומחים ויזכו לליווי מקצועי בשלבי הפיתוח השונים. בסיום התהליך, יציגו המשתתפים "מצגת משקיעים" בפני צוות מומחים, ויוכלו לזכות במענק כספי.

רישום והשתתפות

ההשתתפות במעבדה פתוחה לסטודנטים/ות, סגל אקדמי וחוקרים/ות מהאוניברסיטה העברית, מבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב, ומעזריאלי - מכללה אקדמית להנדסה, מכל תחומי הידע, המעוניינים לעסוק בסוגיה מורכבת, להיחשף לידע מעשי, לקבל כלים פרקטיים יזמיים, לפתח פתרונות חדשניים בקבוצה רב-תחומית וליצור קשרים עם גורמים מסייעים מהאוניברסיטה ומהתעשייה.

הכשרה, ליווי והנחיה

משתתפי המעבדה יזכו לסדנאות מקצועיות בתחומי החשיבה העיצובית והפיתוח, ורקע רלוונטי מגורמים מקצועיים ללימוד האתגר. כמו כן, משתתפי המעבדה ילוו על ידי צוות מאגד החדשנות הירושלמי, וכן על ידי מומחים ובעלי תפקידים בכירים מהאקדמיה, מגופי ממשל שונים ומהתעשייה.

תכנית המפגשים

השקה

17:00-19:30 | היכרות, הצגת הסוגיה והסבר על תהליך העבודה

סדנת רעיונאות

17:00-18:30 | סדנת פיתוח רעיון

סיור

(נתון לשינויים)

סדנת פרוטוטייפינג

17:00-18:30 | סדנת הכנה לפיתוח אבטיפוס
27.3 - 8.5 | פגישות עם מנטורים רלוונטיים בתיאום מראש על פי צורך

סדנת סטוריטלינג

17:00-18:30 | סדנת הכנה להצגת הפרויקט
8.5 - 10.4 | פגישות עם מנטורים רלוונטיים בתיאום מראש על פי צורך

מפגש מסכם והצגת התוצרים

הצגת תוצרי המעבדה בפני צוות מומחים - בהשתתפות מקבלי החלטות, ונציגים רלוונטיים מגופי ממשל, מהמגזר העסקי ומהאקדמיה

חומרי רקע

שותפים

מי אנחנו?

מאגד JLM Impact מורכב ממרכזי חדשנות ויזמות של שלושה מוסדות אקדמיים מובילים בירושלים: האוניברסיטה העברית, בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב, ועזריאלי - מכללה אקדמית להנדסה.
המאגד הוקם במטרה לעודד חוקרים וסטודנטים לצעוד במסלולי החדשנות והיזמות ולפתח את העיר ירושלים כסביבה בעלת תרבות חדשנית-יזמית.
יחד, מאגד החדשנות JLM IMPACT רותם את כוחם של העיצוב, ההנדסה והמדעים כדי לקדם השפעה חיובית בירושלים ובעולם.

שאלות נפוצות

מהי מעבדת החדשנות?

מעבדת החדשנות היא פעילות בת שישה מפגשים במהלכה מוצג אתגר אותו המשתתפים/ות מתבקשים לפתור. לאורך תקופת הפעילות, משתתפי/ות המעבדה יזכו להכשרה בתחומי החשיבה העיצובית כגון: רעיונאות, פרוטוטייפינג וסטוריטלינג, וכן לליווי מקצועי מצד סגל מאגד החדשנות הירושלמי והמנטורים המקצועיים.

היכן תתקיים הפעילות?

מעבדת החדשנות תתקיים באופן וירטואלי בזום. 

מי יכול להשתתף?

רשאים להשתתף סטודנטים בכל רמות התארים ומכל מחלקות הלימודים, וסגל של האוניברסיטה העברית, בצלאל ועזריאלי.

האם חייבים להשתתף בצוות?
כן, ההשתתפות בפעילות היא בצוותים של 2-5 חברים. עם זאת, ההרשמה לפעילות מתבצעת כיחידים ולאחר מכן אנחנו מזמינים אתכם להרכיב צוותים עם מתקבלים אחרים
במה זוכים?

הפתרון המוצלח והטוב ביותר אשר ינצח בתחרות יזכה למענק פיתוח בגובה 10,000 ₪.

נרשמתי, ומה עכשיו?
לאחר הרישום, תקבל/י הודעת אישור על עצם הרישום. שימ/י לב כי אין מדובר בהודעת קבלה. לאחר תום תקופת הרישום, יודיע מאגד החדשנות למתקבלים/ות על קבלתם/ן במייל נפרד. על כן, הקדיש/י מחשבה עמוקה לפני שתענה/י על שאלת המוטיבציה בטופס הרישום.
למי שייך הקניין הרוחני שיווצר?

מאגד החדשנות לא ידרוש ו/או יקבל לידיו זכויות בקניין הרוחני שייווצר, לרבות קניין רוחני הנשען על פעילות או מחקר שהתקיים קודם לכן במוסדות אליהם משתייכים המשתתפים. על המשתתפים לנהוג בהתאם להוראות מוסדותיהם בכל הקשור לשימוש בקניין רוחני.

דילוג לתוכן