צעירים. ירושלים.
עכשיו.

אמ;לק​

האקתון YoungCity מתמקד באתגרים בשלושה תחומים מרכזיים הנוגעים לחייכם ולחייכן, הצעירים והצעירות החיים ולומדים כאן בירושלים: תעסוקה, לימודים, ותרבות הפנאי בעיר. אנו מאמינים בכוח היצירתי שלכם לפתח פתרונות חדשניים לאתגרים משמעותיים, ומזמינים אתכם ואתכן לחשוב יחד על דרכים לשפר את המרחב העירוני לטובת כולנו. בואו להיות אקטיביים ויזמיים, להציע פתרונות יצירתיים לאתגרים הללו, ואולי תזכו בפרסים שווים!

על האתגרים​

צעירים וצעירות מהווים את מנוע הצמיחה העיקרי לפיתוח כלכלי של ערים. לצד תהליכי התחדשות והתפתחות שעוברת ירושלים בשנים האחרונות, אתגר השארת המוחות הצעירים בעיר עדיין קיים ומאתגר את מגמת ההתפתחות שלה. מאגד JLM Impact מזמין את הסטודנטים והסטודנטיות של האוניברסיטה העברית, בצלאל - אקדמיה לאמנות ועיצוב, ועזריאלי - מכללה אקדמית להנדסה, להצטרף אלינו להאקתון YoungCity ולפתח פתרונות לאתגרים הנוגעים לחיי הצעירים בירושלים, מתעסוקה ועד תרבות ופנאי. כך תוכלו לסייע במיצוב ירושלים כעיר המציעה לימודים אקדמיים ברמה הגבוהה ביותר, תעסוקה איכותית ואפשרויות בילוי מגוונות, תוך מינוף הנכסים שיש לבירתנו להציע.

אתגר #1 תעסוקה

מוסדות הלימוד בירושלים מצמיחים בוגרים ובוגרות מוכשרים, אך רבים מהם מתקשים למצוא עבודה בעיר בסיום התואר. היצע נמוך של משרות רלוונטיות, היעדר נגישות למידע על האפשרויות הקיימות בעיר, פיזור משרות על פני אזור גיאוגרפי נרחב וחוסר התאמה של משרות למגוון האוכלוסייה הייחודי של ירושלים ולפוטנציאל הטמון בו הם חלק מהגורמים אשר מובילים צעירים וצעירות רבים לראות בעיר תחנת מעבר בלבד ולעזוב אותה בסיום התואר לטובת אזורים מבוססי תעסוקה המבטיחים להם קריירה ארוכת טווח.

לצד זאת, כעיר בעלת אוכלוסייה צעירה, חיים בירושלים גם נערים ונערות רבים הנמצאים בסיכון. העירייה וגופים ציבוריים שונים משקיעים מאמצים רבים לשקם אוכלוסייה זו ולהפוך אותה לדור העתיד שיקדם את העיר, אך פעמים רבות צעירים אלו מוכשרים לתחומי תעסוקה שבהם היצע המשרות בעיר מועט, מה שמוביל לעזיבה של אוכלוסייה חזקה אל מחוץ לגבולות ירושלים. במקביל, היעדר מיפוי בנוגע לעובדים מוכשרים ומתאימים וחוסר בהיכרות עומק עם יתרונותיה הייחודיים של ירושלים, מדיר חברות בינלאומיות רבות ממרחב העיר ומקטין את מספר המשרות האופציונליות המתאימות לצעירים ולצעירות.

אנו מזמינים אתכם ואתכן לחשוב באופן יצירתי על דרכים לסייע בהנגשת משרות איכותיות, מגוונות, ונגישות לקהל הצעיר בעיר, במיפוי כוח האדם הקיים בירושלים לצורך הבאת חברות גדולות הרלוונטיות בעיר, ובמענה לאתגרים נוספים בתחום התעסוקה איתם מתמודדים צעירים וצעירות בעיר.

אתגר #2 למידה

בירושלים נמצאים מוסדות האקדמיה הטובים בארץ, כאשר מספר הסטודנטים הלומדים בהם הוא הגבוה ביותר בישראל ונמצא בצמיחה מתמדת משנה לשנה. מוסדות אלו מושכים אל העיר מגוון עצום של סטודנטים וסטודנטיות המפוזרים על פני מספר רב של מוסדות לימוד. המרחקים בין המוסדות הרבים והשוני המהותי בתחומי הלימוד מייצרים תחושת נפרדות בין סטודנטים וסטודנטיות ממוסדות ומקמפוסים שונים, מה שמקטין את יכולתם של הסטודנטים לחוות את העיר כמרחב סטודנטיאלי.

נוסף על פערים אלו, ישנם רבדים ואתגרים נוספים המשפיעים על חוויית הלמידה: התקשורת בין הסטודנטים למוסדות, המגוון במסדרונות האקדמיה, וההזדמנויות להתנסויות מעשיות בתעשייה. אנו מזמינים אתכם ואתכן לחשוב באופן חדשני ופתוח, ולהציע פתרונות יצירתיים לאתגרים שעולים מתוך מרחב הלמידה.

אתגר #3 תרבות פנאי

ירושלים כבר בת 3,000 שנה, אך ממשיכה להתפתח כל הזמן. יש בה עושר תרבותי והיסטורי, ובשנים האחרונות גם תרבות הפנאי בעיר גדלה ומתפתחת, אולם כל אלו עדיין אינם מהווים מוקד משיכה לצעירים וצעירות. היצע מצומצם של תחומי פנאי, מחסור במקומות בילוי, במועדונים ובבמות לאמנים צעירים, ותרבות בילוי בסופי שבוע שאינה קיימת, מובילים צעירים וצעירות רבים לתחושת מיצוי יכולות הבילוי בעיר. אתגר זה מועצם אל מול פערים הולכים ומתרחבים בין הקהילות והאוכלוסיות השונות המרכיבות את הפסיפס הירושלמי. ירושלים היא העיר בעלת האוכלוסייה המגוונת ביותר בישראל ולכל פלח אוכלוסייה דרישות וצרכים הייחודים לו. במקביל להיותו אחד מהאתגרים הגדולים של העיר, טמונה במגוון הזה גם הזדמנות ייחודית להרחבת תחומי תרבות הפנאי הקיימים בה.

בואו לחשוב יחד כיצד ניתן למנף את המגוון התרבותי הייחודי לירושלים, לתווך את הנעשה בעיר בתחומי תרבות הפנאי והאומנות, להנגיש את הייחודיות ההיסטורית והתרבותית שלה, להגדיל את מגוון הזדמנויות להובלת שינוי במרקם העירוני, ולתת לצעירים ולצעירות בעיר תחושה שהם חלק חשוב במרחב העירוני.

זמן שנותר להרשמה:

ימים
שעות
דקות
שניות

מה יוצא לי מכל זה?

להוביל להווה ולעתיד טובים יותר לכולנו בעיר. ובנוסף, השתתפות בהאקתון מעניקה ניסיון מעשי משמעותי בהובלת תהליכי חדשנות ויזמות שיסייע לך בפיצוח אתגרים, בהגשמה של רעיונות יזמיים ובהובלת פרויקטים - כלים אשר יסייעו לך ביום שאחרי התואר. וכן, יש גם פרסים כספיים.

במה זוכים?

  • פרס ראשון 15,000 ש״ח
  • פרס שני 10,000 ש״ח
  • פרס שלישי 5,000 ש״ח

בנוסף לכספי הזכייה, הזוכים והזוכות יקבלו ליווי מקצועי בהמשך תהליכי פיתוח הפתרונות והפרויקטים.

  • פרס רשות הצעירים 10,000 ש״ח

    מטעם רשות הצעירים בעיריית ירושלים
    הפרס יוענק לצעירה או צעיר מבטיחים אשר המחישו במיזם שלהם רוח של יצירתיות, העזה והבנה של תפיסת העולם הירושלמית. הפרס יוענק עבור מיזם בעל שאר-רוח המביא לידי ביטוי את עולמם של הצעירים והחשיבות של ירושלים כמרכז ארצי ועולמי תוסס ואטרקטיבי לצעירים.

  • פרס המגוון 10,000 ש״ח

    מטעם היחידה לגיוון של האוניברסיטה העברית
    הפרס יוענק לצוות המכיל בתוכו מעגלי זהות שונים*, ואשר יפתח פרוייקט המשקף מפגש בין שונים ויצירת מרחב סובלני ומכבד שבו יש מקום לכולם. הפרויקט יכול לגעת בכל אחד מאתגרי ההאקתון עם מתן דגש למגוון והכלה בעיר ירושלים.
    *מעגלי זהות שונים - אוכלוסייה חרדית, חברה ערבית, להט"ב, יוצאי אתיופיה, דור ראשון להשכלה, בעלי מוגבלויות, ג'נדר, פריפריה חברתית וגיאוגרפית ועוד.

איך זה עובד?

12 שעות של עבודה בצוותים לאפיון בעיות ופיתוח פתרונות, לצד אוכל טעים, סדנאות, ויועצים שיעזרו בכל שנדרש. בסיומן תציגו בפני חברי וחברות ועדת השיפוט ואולי תזכו בפרס שווה. ביום חמישי, 29.12.22, נפגש בשעה 8:30 בבוקר למרתון של פיתוח פתרונות לאתגרים הנוגעים לחייכם ולחייכן כאן בירושלים. ההאקתון ייפתח בהרצאה שתסביר על האתגרים שבלב ההאקתון, לאחר מכן נסייע לצוותים לחדד את הרעיונות, ומיד אחר כך תחל העבודה על פיתוח הפרויקט. לאורך כל היום נהיה שם - צוות המאגד ומבחר אדיר של מנטורים ויועצים - כדי לעזור לפתח את הפרויקטים. במקביל, נקיים סדנאות שיעזרו לצוותים לרכוש כלים בתחומים כגון: רעיונאות, storytelling, מחקר שוק ולקוחות, ועוד, הכל על מנת לעזור לכם ולכן לפתח פרויקט מנצח.

תהליך השיפוט

לקראת סוף היום יתקיימו שיפוטי חצי הגמר בכל אחד מהאתגרים, במסגרתם השופטים והשופטות יעריכו את הפרויקטים ויבחרו שני צוותים מכל אתגר שיעלו לגמר הגדול. ששת הצוותים שיעפילו לגמר יציגו את הפרויקט שלהם לשופטי הגמר אשר יבחרו את שלושת הזוכים הגדולים.

אין לך שותפים?

זה בסדר! אחד הדברים הכי כיפיים בהאקתון הוא לפגוש אנשים חדשים ולהקים קבוצות מגוונות. אתם מוזמנים ומוזמנות לחפש שותפים לקראת האירוע בקבוצת הפייסבוק. בנוסף, לפני האירוע תתקיים סדנת הכנה בה תוכלו להכיר שותפים ולקבל כלים שיסייעו לכם בגיבוש רעיון לקראת ההאקתון.

אז מה הצוותים מציגים לשופטים?

את צוות הפרויקט ומצגת המסבירה את הבעיה שנבחרה והפתרון שהצוות פיתח.

באיזו שפה יתקיים ההאקתון?

ההאקתון יתקיים בעברית, המצגות ייכתבו ע"י הצוותים באנגלית ויוצגו בעברית או באנגלית - לבחירת הצוות. המנטורינג לאורך היום ייעשו בעברית ובאנגלית.

לוח זמנים | 29.12.22

התכנסות ורישום (א. בוקר קלה)

08:30

טקס פתיחה

09:30

סדנת רעיונאות והגדרת הבעיה

10:00

סדנאות: מחקר שוק ומחקר לקוחות

12:15

ארוחת צהריים

13:00

סדנאות: פיצ׳ינג + Value Proposition

16:00

חצי גמר

18:00

ארוחת ערב

18:30

גמר וחלוקת פרסים

19:30

מי אנחנו?

JLM IMPACT

מאגד JLM Impact מורכב ממרכזי חדשנות ויזמות של שלושה מוסדות אקדמיים מובילים בירושלים: האוניברסיטה העברית, בצלאל - אקדמיה לאמנות ועיצוב, ועזריאלי - מכללה אקדמית להנדסה. המאגד הוקם במטרה לעודד חוקרים וסטודנטים לצעוד במסלולי החדשנות והיזמות ולפתח את העיר ירושלים כסביבה בעלת תרבות חדשנית-יזמית. יחד, מאגד החדשנות JLM IMPACT רותם את כוחם של העיצוב, ההנדסה והמדעים כדי לקדם השפעה חיובית בירושלים ובעולם.

שותפים

מנטורים

שופטים

שאלות נפוצות

מה זה האקתון?

האקתון הוא אירוע אינטנסיבי בו אנשים יוצרים פרויקטים ומיזמים הפותרים בעיות בשיתוף פעולה. ההאקתון נפתח בהצגת האתגרים הדורשים פיצוח, והצוותים מתקדמים לאורכו משלב הרעיון ועד פתרון, המוצג באירוע הסיום של ההאקתון. ההאקתון שלנו מתנהל כתחרות אשר בסופה צוות שופטים יבחר מי פיתח את הפתרונות הטובים והמתאימים ביותר לאתגרים והצוותים הנבחרים יזכו במגוון פרסים.

איפה ההאקתון יתקיים?

השנה ההאקתון יתקיים ב-ASPER HUJI INNOVATE – מרכז החדשנות והיזמות של האוניברסיטה העברית. המרכז נמצא בגבעת רם, בספריית הרמן למדעי הטבע, קומה 2, קמפוס ספרא של האוניברסיטה העברית בירושלים (מפה).

מי יכול להשתתף?

האתגר פתוח לסטודנטים הלומדים באוניברסיטה העברית, בצלאל ומכללת עזריאלי, ניתן ואף מומלץ  ליצור צוותים משולבים. בהאקתון השנה יושם דגש על גיוון בין חברי הצוות, הטרוגניות במוסדות ובתחומי הלימוד בין חברי הצוות תהווה אחד מקריטריוני השיפוט בגמר. 

איך עובד תהליך ההרשמה להאקתון?

יש שתי אפשרויות – הרשמה כצוות או הרשמה כיחידים.

במידה ובחרתם להרשם כצוות – נבקש שתמלאו בטופס ההרשמה את פרטי הקשר של כל חברי הצוות ותבחרו נציג שיהיה אחראי על הקשר עם המאגד מטעמכם. שימו לב: יש למלא טופס אחד בלבד עבור כלל חברי הצוות. 

במידה ובחרתם להרשם כיחידים – אנו נצוות אתכם למשתתפים נוספים על בסיס האתגר אותו בחרתם, תוך שימת דגש על גיוון במוסדות בין חברי הצוות.

אני לא מתכנת.ת - האם גם אני יכול.ה להשתתף?

בטח! ההאקתון מתמקד בתהליכים של חשיבה יצירתית, פתרון בעיות ועבודת צוות.

לא כל הפרויקטים בהאקתון צריכים לפתח טכנולוגיה ואפשר להציע מגוון סוגי פתרונות לבעיות המוצגות. בנוסף, גם בצוותים הבוחרים לפתח פתרון טכנולוגי – יש צורך ומגוון של תפקידים לאנשים שלא מגיעים מרקע טכנולוגי שיוכלו לסייע בחידוד תהליך המשתמש, העברת המסרים, בניית מודל עבודה ועוד. בהאקתונים הקודמים ראינו שלצוותים המשלבים אנשים המגיעים מרקעים שונים יש יתרון בפיתוח רעיונות חדשניים יותר וסיכויי זכייה גדולים יותר.

האם חייבים להשתתף כצוות?

כן, ההשתתפות בהאקתון נעשית כחלק מצוות. אנחנו מאמינים שיזמות היא ספורט קבוצתי ויודעים שלקבוצות יש סיכוי לפתח רעיונות טובים יותר דרך שיחה, החלפת רעיונות והפריה הדדית. בנוסף, עבודת צוות תסייע לכם ולכן להשיג הרבה יותר בפחות זמן ולפתח פתרונות טובים יותר במהלך ההאקתון.

יש לי רעיון לפרוייקט חברתי - האם אפשר להצטרף?

בטח. במהלך ההאקתון תפתחו את הרעיון ותחשבו כיצד אפשר להציג אותו לקראת הגמר. אנחנו נהיה שם כדי לעזור בחשיבה.

אנחנו כבר עובדים על פרוייקט - האם אפשר להרשם עם מה שפיתחנו?

לא, ההאקתון מיועד לפיתוח רעיונות חדשים ולא לפרויקטים קיימים. 

אם הרעיון/מיזם שלי יושב על אתגר שאינו מחובר באופן ישיר לאחד האתגרים שמניתם, האם עדיין אוכל להגיש אותו, ולזכות?

לא, תצטרכו להציג בתהליך השיפוט כיצד הפתרון שלכם מסייע לפתירת האתגרים שהוגדרו. 

דילוג לתוכן