מעבדת החדשנות של JLM IMPACT והמרכז הרפואי שערי צדק מזמינים:

מעבדת החדשנות של JLM IMPACT והמרכז הרפואי שערי צדק מציגים:

אתגר פיתוח חלופות לכבילת עצורים ואסירים
בעת קבלת טיפול רפואי בבתי החולים

אתגר פיתוח חלופות לכבילת עצורים ואסירים בעת קבלת טיפול רפואי בבתי החולים

מענק פיתוח בגובה 50,000 ₪ | שישה מפגשים בין 14.02-24.03 | מועד אחרון לרישום 3.2.2021

האתגר

בכל שנה מאות עצירים ואסירים מגיעים לבתי חולים לקבלת טיפול רפואי. ברובם המוחלט של המקרים, עצירים ואסירים אלו מטופלים בעודם אזוקים, ולעיתים אף כבולים למיטתם או לחפץ דומם. מצב זה משפיל ומבזה, מחמיר את מצבם הרפואי ומקשה על הצוות המטפל למלא את תפקידו כראוי. מעבדת החדשנות מציבה אתגר פיתוחי שמטרתו מציאת חלופות לכבילת העצירים והאסירים באופן שיבטיח את בטחון הציבור מחד, ואת כבוד המטופל מאידך.

המעבדה

מעבדת החדשנות הינה מסגרת יוקרתית לפיתוח מיזמים בת ששה מפגשים, המעניקה למשתתפיה הכשרה בתחומי הרעיונאות, המידול והסטוריטלינג. במהלך הפעילות המשתתפים יפגשו עם מומחים ובעלי תפקידים בכירים, וכן יקבלו ליווי מקצועי בשלבים השונים של פיתוח הפתרון.

מה מקבלים?

מענק פיתוח

הפרויקט הטוב ביותר יזכה במענק פיתוח בגובה של 50,000 ₪ לטובת המשך הפיתוח.

הכשרה

משתתפי המעבדה יזכו לסדנאות מקצועיות בתחומי החשיבה העיצובית והפיתוח.

ליווי והנחיה

משתתפי/ות המעבדה ילוו בידי צוות מאגד החדשנות הירושלמי, וכן בידי סגל המרכז הרפואי שערי-צדק.

מן התקשורת

המפגשים:

השקה

17:00-18:00 | היכרות, הצגת הסוגיה והסבר על תהליך הפיתוח

סיור וירטואלי בבית החולים

10:00-11:30 | מפגש מקוון עם סגל בית החולים ופאנל שאלות ותשובות

סדנת רעיונאות

17:00-18:30 | סדנת פיתוח רעיון עם תאיר אבני

פגישות ייעוץ לפרוטוטייפינג

בתיאום מראש על פי צורך

סטוריטלינג

17:00-18:30 | סדנת הכנה להצגת הפרויקט

תחרות ונעילה

17:00-18:30 | אירוע הסיום של המעבדה והכרזה על הזוכים

חומרי רקע:

מי אנחנו?

המרכז הרפואי שערי צדק

המרכז הרפואי שערי צדק, הממוקם בלב ירושלים, מילא לאורך השנים תפקיד מרכזי בחיי העיר ואוכלוסייתה. שערי צדק הוא מרכז רפואי רב-תחומי, הגדול בירושלים, המציע שירותים מתקדמים במרבית ההתמחויות הקיימות ברפואה המודרנית. במרכז הרפואי כאלף מיטות בשלושים מחלקות אשפוז. לצדן פועלות למעלה משבעים יחידות ומרפאות תוך מחויבות מתמדת לפיתוח אמצעים משוכללים שיספקו לבאים בשערינו את הטיפול המתקדם והטוב ביותר שניתן להציע.

JLM IMPACT

מאגד JLM Impact מורכב ממרכזי חדשנות ויזמות של שלושה מוסדות אקדמיים מובילים בירושלים: האוניברסיטה העברית, בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב, ועזריאלי - מכללה אקדמית להנדסה.
המאגד הוקם במטרה לעודד חוקרים וסטודנטים לצעוד במסלולי החדשנות והיזמות ולפתח את העיר ירושלים כסביבה בעלת תרבות חדשנית-יזמית.
יחד, מאגד החדשנות JLM IMPACT רותם את כוחם של העיצוב, ההנדסה והמדעים כדי לקדם השפעה חיובית בירושלים ובעולם.

שאלות נפוצות

מהי מעבדת החדשנות?
מעבדת החדשנות היא פעילות בת שישה מפגשים במהלכה מוצג אתגר אותו המשתתפים/ות מתבקשים לפתור. לאורך תקופת הפעילות, משתתפי/ות המעבדה יזכו להכשרה בתחומי החשיבה העיצובית כגון: רעיונאות, פרוטוטייפינג וסטוריטלינג, וכן לליווי מקצועי מצד סגל מאגד החדשנות הירושלמי והמרכז הרפואי שערי צדק.
היכן תתקיים הפעילות?
מעבדת החדשנות תתקיים באופן וירטואלי בזום. בנוסף, ובמידה ומגבלות מגפת הקורונה יאפשרו, ייתכן סיור פיזי במרכז הרפואי שערי צדק.
מי יכול להשתתף?
רשאים להשתתף סטודנטים בכל רמות התארים ומכל מחלקות הלימודים, סגל ובוגרים של האוניברסיטה העברית, בצלאל ועזריאלי, וכן סגל רפואי, פרא-רפואי ומנהלי של המרכז הרפואי שערי צדק. כמו כן רשאים להשתתף גורמים בתעשייה וקבוצות יזמים אשר התחברו לצורך הפעילות.
האם חייבים להשתתף בצוות?
כן, ההשתתפות בפעילות היא בצוותים של 2-5 חברים. עם זאת, ההרשמה לפעילות מתבצעת כיחידים ולאחר מכן אנחנו מזמינים אתכם להרכיב צוותים עם מתקבלים אחרים
במה זוכים?

הפתרון המוצלח והטוב ביותר אשר ינצח בתחרות יזכה למענק פיתוח בגובה 50,000 ₪. סכום זה מופקד בקרן ייעודית אשר נמצאת בבצלאל, העומדת לרשות הקבוצה הזוכה למימוש במשך שנה.

נרשמתי, ומה עכשיו?
לאחר הרישום, תקבל/י הודעת אישור על עצם הרישום. שימ/י לב כי אין מדובר בהודעת קבלה. לאחר תום תקופת הרישום, יודיע מאגד החדשנות למתקבלים/ות על קבלתם/ן במייל נפרד. על כן, הקדיש/י מחשבה עמוקה לפני שתענה/י על שאלת המוטיבציה בטופס הרישום.
למי שייך הקניין הרוחני שיווצר?

מאגד החדשנות והמרכז הרפואי שערי צדק לא ידרשו ו/או יקבלו לידיהם זכויות בקניין הרוחני שייווצר, לרבות קניין רוחני הנשען על פעילות או מחקר שהתקיים קודם לכן במוסדות אליהם משתייכים המשתתפים. על המשתתפים לנהוג בהתאם להוראות מוסדותיהם בכל הקשור לשימוש בקניין רוחני.

דילוג לתוכן